Mała ściągawka
www.lokeshdhakar.com
Do przygotowania ciasta potrzebne będą: 3/4 kostki zimnego masła, łyżka cukru brązowego, jedno jajko i 2 żółtka, mąka pszenna i razowa w proporcji 1:2 (mąki dajemy tyle, ile połączy się z masłem).
- Składniki łączymy ze sobą siekając nożem, a później ugniatając.
- Chłodzimy przez pół godziny w lodówce.
- Wykładamy ciastem formę, nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem, na ok. 10 minut.
- Obrane i pokrojone w kostkę gruszki smażymy na patelni z cukrem i cynamonem.
- Ciasto wyjmujemy z piekarnika i kładziemy na nim gruszki.
- Pieczemy jeszcze ok. 20 minut.
Gotowe!
Fakt, że zdjęcia i opis bardzo zachęcają, nawet takich jak, jak, ktorzy nie przepadają za tartą))))))
OdpowiedzUsuńTo dla Ciebie, niech to będzie ciasto, nie tarta. W dodatku niskokaloryczne, ale to można łatwo naprawić, dodając bitej śmietany!;)
OdpowiedzUsuń