Przygotowanie:
- Przygotuj marynatę do mięsa z miodu, rozmarynu, suszonego imbiru, oliwy, soku z cytryny oraz octu balsamicznego.
- Umyte i podzielone na cienkie płaty (pojedynczą pierś kroję jeszcze wzdłuż na pół) lekko rozbij nożem i włóż do marynaty.
- Schłodź 2 godziny w lodówce.
- Przygotuj mozzarellę i suszone pomidory (jak już pisałam, kupuję je na wagę, a przed użyciem namaczam we wrzątku).
- Na zamarynowane mięso połóż pomidora i plasterek/ słupek mozzarelli.
- Zwiń i połóż tak by końcówka kurczaka była na spodzie.
- Posól i smaż na odrobinie oliwy. Najpierw usmaż spód, żeby roladka się nie rozwinęła. Następnie delikatnie obróć. Po minucie przykryj pokrywką i duś jeszcze kilka minut.
Gotowe!:)
Super, tylko pomidorki nie wygladają na suszone, ale na świeże, co dodaje potrawie niewatpliwegom uroku)))))
OdpowiedzUsuńsuszone pomidory są w środku roladki, widać na trzecim zdjęciu
UsuńWłaśnie się zabieram za zrobienie takich roladek.Na pewno będą pyszne.
OdpowiedzUsuńmogłabyś napisać proporcje tej marynaty?
OdpowiedzUsuńMarynata - sok z połówki cytryny, łyżka miodu, łyżka octu balsamicznego, 2 łyżki oliwy, 2 szczypty imbiru, pół łyżeczki suszonego rozmarynu.
OdpowiedzUsuń