To pyszna i lekka sałatka. Ja, zabrałam ją do pracy, na obiad. Gorąco polecam!;)
Składniki:
- quinoa (komosa ryżowa)
 
- białe szparagi
 
- duży pomidor
 
- soczewica (tym razem z puszki)
 
- patisony (ze słoika)
 
- oliwa
 
- sok z połowy cytryny
 
- świeża mięta
 
Przygotowanie:
- Umyj i obierz szparagi.
 
- Ugotuj, najlepiej na parze. 
 
- Przygotuj komosę - zalej wodą w proporcji 1:2 i gotuj do miękkości. Ostudź.
 
- Pokrój pomidora, patisony i szparagi.
 
- Wymieszaj gotowe składniki z soczewicą.
 
- Dodaj 2 łyżki oliwy, sok z cytryny i listki mięty.
 
 
 
Świetne!!!!Ile szczęścia znaleźć można poza światem miąs!!!!!!!
OdpowiedzUsuń