Przygotowanie:
- Umyj i pokrój bakłażana w plastry grubości 0,5 cm, a później każde koło w paski.
- Obrane pieczarki pokrój w cienkie plasterki. To samo zrób z czosnkiem.
- Obierz dwie marchewki i za pomocą obieraczki zrób marchewkowe wstążki.
- Smaż na patelni dodając do pieczarek, bakłażana z łyżeczką oliwy, czosnek a na końcu marchewkę.
- Dadaj przyprawy. Ja dodałam tylko pieprz i sól, żeby nie zdominować smaku warzyw.
- Przełóż na płaski talerz i poczekaj do ostygnięcia.
- W tym czasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni z termoobiegiem.
- Pokrój płat ciasta na 3 paski szerokości ok. 12 cm i długości ok. 20 cm. (Potrzebne będą dwa opakowania, na 6 pasków.)
- Na każdy prostokąt z ciasta nałóż łyżką farsz zostawiając po ok. 1 cm wolnego miejsca po dłuższych bokach i 2 cm na dole i na górze.
- Zwiń jak roladę. Na końcu lekko dociśnij.
- Piecz przez 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz