Przygotowanie:
- Umyj i pokrój bakłażana w plastry grubości 0,5 cm, a później każde koło w paski.
 - Obrane pieczarki pokrój w cienkie plasterki. To samo zrób z czosnkiem.
 - Obierz dwie marchewki i za pomocą obieraczki zrób marchewkowe wstążki.
 - Smaż na patelni dodając do pieczarek, bakłażana z łyżeczką oliwy, czosnek a na końcu marchewkę.
 - Dadaj przyprawy. Ja dodałam tylko pieprz i sól, żeby nie zdominować smaku warzyw.
 - Przełóż na płaski talerz i poczekaj do ostygnięcia.
 - W tym czasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni z termoobiegiem.
 - Pokrój płat ciasta na 3 paski szerokości ok. 12 cm i długości ok. 20 cm. (Potrzebne będą dwa opakowania, na 6 pasków.)
 - Na każdy prostokąt z ciasta nałóż łyżką farsz zostawiając po ok. 1 cm wolnego miejsca po dłuższych bokach i 2 cm na dole i na górze.
 - Zwiń jak roladę. Na końcu lekko dociśnij.
 - Piecz przez 20 min.
 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz