Przygotowanie:
- Wymieszaj szklankę mąki pszennej z płaską łyżeczką proszku do pieczenia.
 - Dodaj 300g wiórek kokosowych i 50g połamanych płatków migdałowych.
 - Dolej 300 ml (puszka) skondensowanego mleka słodzonego.
 - Dolej ok. 100 ml zwykłego mleka (lałam na oko).
 - Wszystko dokładnie wymieszaj i przełóż łyżką do foremek lub papilotek (ułożyłam swoje luzem na blaszce).
 - Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut.
 
Wyszło mi dokładnie 20 sporych kokosanek. Do papilotek wkładałam mniej więcej półtorej łyżki masy.
Mniam mniam!:)


wyglądają super! też kiedyś robiłam kokosanki - są przepyszne!:)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł żeby zrobić kokosanki w papilotkach:) W sam raz na przyjęcie gości - jak coś się kruszy to można złapać w papilotę. Bardzo mi się to podoba:) Zwłaszcza, że uwielbiam kokosanki:)
OdpowiedzUsuń))))))Potwierdzam - były bardzo pyszne i kokosowe!!!))))
OdpowiedzUsuń