Przygotowanie:
- Wymieszaj szklankę mąki pszennej z płaską łyżeczką proszku do pieczenia.
- Dodaj 300g wiórek kokosowych i 50g połamanych płatków migdałowych.
- Dolej 300 ml (puszka) skondensowanego mleka słodzonego.
- Dolej ok. 100 ml zwykłego mleka (lałam na oko).
- Wszystko dokładnie wymieszaj i przełóż łyżką do foremek lub papilotek (ułożyłam swoje luzem na blaszce).
- Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut.
Wyszło mi dokładnie 20 sporych kokosanek. Do papilotek wkładałam mniej więcej półtorej łyżki masy.
Mniam mniam!:)
wyglądają super! też kiedyś robiłam kokosanki - są przepyszne!:)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł żeby zrobić kokosanki w papilotkach:) W sam raz na przyjęcie gości - jak coś się kruszy to można złapać w papilotę. Bardzo mi się to podoba:) Zwłaszcza, że uwielbiam kokosanki:)
OdpowiedzUsuń))))))Potwierdzam - były bardzo pyszne i kokosowe!!!))))
OdpowiedzUsuń