Składniki:
- ugotowana brązowa soczewica (0,5 kg)
- ugotowana marchewka (1 kg)
- 2 lub 3 jajka (zależnie od wielkości)
- 3 ugotowane jajka (opcjonalnie)
- 3 wyciśnięte ząbki czosnku
- przyprawy
Przygotowanie:
Należy zmielić (użyłam blendera) soczewicę z marchewką. Dodać sól, pieprz, czosnek i ulubione przyprawy. Następnie, dodać surowe jajka i wymieszać. Ułożyć w foremkach warstwę masy, później ugotowane jajka i przykryć resztą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez godzinę. Można podzielić masę na kilka części i upiec w małych formach np. jednorazowych - idealne gdy chcemy z pasztetem podróżować;)
Superrrr wege!!!A jakie zdjęcia!!!
OdpowiedzUsuńWygląda super, zaraz zabieram się za robotę! :-)
OdpowiedzUsuń