Składniki:
- pół opakowania makaronu ( 250 g)
 - kurki (ok. 200 g)
 - suszone pomidory w oliwie (słoik 280 g)
 - duża cebula
 - śmietana 30% ( 150 - 200 ml)
 - pieprz
 - sól
 
Przygotowanie:
- Oczyszczone kurki (większe grzyby pokrój na kawałki do 2 cm) wrzuć na rozgrzaną patelnie. Dodaj pokrojoną drobno cebulę. Zmniejsz moc/ ogień. Duś do miękkości. Podlewaj wodą.
 - Ugotuj makaron al dente.
 - Pokrój pomidory. Dodaj do miękkich grzybów.
 - Wlej śmietanę i mieszaj. Zdejmij z ognia, jak sos będzie miał odpowiednią gęstość. Ja trzymałam ok. 3 minut.
 - Dodaj świeżo zmielony pieprz i sól.
 - Wymieszaj sos z makaronem.
 
Musiało być pysznie:))
OdpowiedzUsuń