Składniki:
- pół opakowania makaronu ( 250 g)
- kurki (ok. 200 g)
- suszone pomidory w oliwie (słoik 280 g)
- duża cebula
- śmietana 30% ( 150 - 200 ml)
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
- Oczyszczone kurki (większe grzyby pokrój na kawałki do 2 cm) wrzuć na rozgrzaną patelnie. Dodaj pokrojoną drobno cebulę. Zmniejsz moc/ ogień. Duś do miękkości. Podlewaj wodą.
- Ugotuj makaron al dente.
- Pokrój pomidory. Dodaj do miękkich grzybów.
- Wlej śmietanę i mieszaj. Zdejmij z ognia, jak sos będzie miał odpowiednią gęstość. Ja trzymałam ok. 3 minut.
- Dodaj świeżo zmielony pieprz i sól.
- Wymieszaj sos z makaronem.
Musiało być pysznie:))
OdpowiedzUsuń