sobota, 26 maja 2012

Quinoa i szparagi - zdrowa sałatka

To pyszna i lekka sałatka. Ja, zabrałam ją do pracy, na obiad. Gorąco polecam!;)


Składniki:

  • quinoa (komosa ryżowa)
  • białe szparagi
  • duży pomidor
  • soczewica (tym razem z puszki)
  • patisony (ze słoika)
  • oliwa
  • sok z połowy cytryny
  • świeża mięta

Przygotowanie:

  • Umyj i obierz szparagi.
  • Ugotuj, najlepiej na parze. 
  • Przygotuj komosę - zalej wodą w proporcji 1:2 i gotuj do miękkości. Ostudź.
  • Pokrój pomidora, patisony i szparagi.
  • Wymieszaj gotowe składniki z soczewicą.
  • Dodaj 2 łyżki oliwy, sok z cytryny i listki mięty.




1 komentarz:

  1. Świetne!!!!Ile szczęścia znaleźć można poza światem miąs!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń