piątek, 25 maja 2012

Fusilli z zielonymi szparagami

Uwielbiam szparagi! W tym roku wyjątkowo mogę się cieszyć z ich smaku, bowiem dzięki uprzejmości Magdy  i Izy, mam ich jeszcze więcej niż sama kupiłam. W końcu czuję, że maj jest szparagowy. Większość ludzi, których znam, woli zielone.
Ja, nie różnicuję. Moja miłość jest bezwarunkowa;)

Cały czas "zielono mi", więc tym razem fusilli tricolore (jak ja kocham te włoskie nazwy!) ze szparagami  zielonymi.


Przygotowanie:

  • Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie.
  • Umyte i obrane szparagi ugotuj na parze (w parowarze 15 min.). Możesz je też przygotować na patelni.
  • Podduś szparagi 2-3 minuty w śmietanie.
  • Dodaj makaron i wymieszaj.
  • Posyp obficie świeżo zmielonym pieprzem oraz parmezanem.


1 komentarz:

  1. A ja tylko się oblizuję i marzę, aby spróbować te pyszności!!!

    OdpowiedzUsuń