piątek, 30 marca 2012

Omlet z otrębami owsianymi

Pyszny, lekki i sycący. Przy okazji, bardzo zdrowy:) Doskonały na śniadanie czy kolację - w roli główniej, a także jako dodatek do dania obiadowego.

Przygotowanie:

  • Wymieszaj ze sobą 3 łyżki otrąb owsianych, 3 łyżki mąki pszennej razowej, 5 łyżek mleka i 1 łyżkę gorącej wody.
  • Zostaw na kwadrans (możesz przygotować mieszankę wieczorem, resztę zrobisz rano).
  • Dodaj sól, pieprz i dowolne przyprawy. Mój wybór padł na zioła prowansalskie.
  • Gdy otręby napęcznieją, dodaj 3 jajka. Wymieszaj dokładnie.
  • Dodaj jeszcze łyżkę oliwy.
  • Usmaż na teflonowej patelni.

1 komentarz:

  1. jutrzejsze moje śniadanie ;)
    pozdrawiam!
    Szana
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń